Stavangerregionen havn skal installere ladeinfrastruktur, solceller, batterilagring og system for styring av elektriske laster. Elnett21 jobber med å bygge løsninger for energilagring med tilstrekkelig kapasitet.

Daglig leder Odd  Bjørn Bekkeheien i Stavangerregionen Havnedrift AS, ble intervjuet av Rogalandsavis og utdyper:

- Utfordringene med elektrifisering av havner er tilgjengelig strømkapasitet og kostnader.  Det er en dyr infrastruktur og kostbare anlegg som skal bygges. I tillegg krever det plass å sette opp infrastrukturen.

De fleste fartøy er egnet for elektrifisering, og Stavangerregionen havn jobber for å legge tilrette med landstrøm og ladestasjoner med tilstrekkelig kapasitet. I Elnett21 er målet å lagre energi når det er overskudd, slik at det kan brukes når det er behov for mer kapasitet.

Elnett21 vil demonstrere fremtidens robuste løsninger for utslippsfri, elektrisk transport og bidra til at det blir nok strøm til å møte fremtidens behov hos aktørene. Prosjektet skjer i knutepunktet for transport i Stavangerregionen, i aksen mellom Risavika havn, Stavanger lufthavn, Sola og Forus Næringspark.

Faksimile fra Rogalandsavis 5. mai 2020