Samferdselsminister Knut Arild Hareide fikk mer innsikt i samarbeidsprosjektet Elnett21. Han likte spesielt godt at Avinor Sola benytter sola til fullskala testing av modeller for elektrifisering av transport i Stavanger-regionen.

Hareide fikk vite mer om hvordan Avinor, Lyse Elnett, Smartly, Forus Næringspark og Stavangerregionen havn samarbeider om Elnett21.

– Jeg synes det er spesielt viktig at Avinor og flyplassen går sammen med lokale partnere. Norge må være et foregangsland og det legger de til rette for her. For meg er det viktig at Avinor, som jeg har ansvar for, driver dette framover og ikke stopper, sa Hareide til Solabladet. (betalingsmur)

Elnett21 er et fullskala demoprosjekt for å teste ut fremtidens løsninger for elektrifisering av transport. I løpet av fase 1 i prosjektet skal en muliggjør lading av transport, det være seg fly, skip, biler, busser og lastebiler, gjennom nye regionale og lokale løsninger og forretningsmodeller.

Avinor Sola skal etablere solceller på 15 mål og bygge eget fordelingsnett, styringsenhet og batteripakke som en del av Elnett21. Sigmundstad fremhevet viktigheten av å ta i bruk fornybare energikilder, blant annet solcellepanelene som allerede er på plass på Sola. Som en del av prosjektet har flyplassen tidligere i år søkt om å anlegge vindmøller på eget område for å produsere strøm lokalt.

Lufthavndirektør Anette Sigmundstad forklarer samferdselsminister Knut Arild Hareide om Elnett21, sammen med statssekretær Ingelin Noresjø og Avinor-sjef Dag Falk-Petersen.