Tvedtsenteret

Tvedtsenteret er et kjøpesenter med 47.000 kvm handelsareal. På senteret skal det testes ut effektreduksjon ved overgang til fjernvarme i kombinasjon med solceller og smarte styringssystemer. Ved å gi tilgang til SD-anlegget (sentral driftsovervåkningsanlegg) vil Tvedtsenteret kunne inngå i den regionale strømnettet og bidra til utjevning av effekttopper.

Møller Bil

Møller Bil er Norges største bilforhandlerkjede med bilmerker som Volkswagen, Audi og Skoda. Avdelingen på Forus har nylig investert i et solcelleanlegg og ladestasjoner som de stiller til disposisjon for demoprosjektet. Her planlegges etablering av toveis ladestasjoner (V2G) med smarte styringssystemer for effektutjevning og bruk av elbiler som energilager.

2020 Park

2020 Park er et kontorbygg med høy miljøprofil. Bygget er BREEAM Excellent sertifisert og har energiklasse A. I kjelleren er det parkeringsanlegg med 30 ladepunkter for elbil. Det skal etableres nye V2G ladestasjoner og testes batterilagring med kjøp og salg av energi fra elbil og til elbil, i tillegg til smart styring av eksisterende SD-anlegg.

Simonsen Vogt Wiig

Simonsen Vogt Wiig er et ledende forretningsjuridisk advokatfirma med kontor i de største byene i Norge samt Singapore. Selskapet skal bidra med juridisk rådgivning knyttet til forretningsmodeller som vil kunne utfordre gjeldende reguleringer.

Kolumbus

Kolumbus er det regionale busselskapet som har bussgarasje på Forus med parkering, vask og service for ca. 250 busser. Fra 2023 skal en stor andel av bussene være elbusser, noe som vil ha stor betydning for effektbehovene på Forus og det skal samarbeides om løsninger knyttet til effektutjevning og smart styring.